over The Light of Being

De Light Being, School of Spiritual Awareness, is een organisatie die is opgericht door spiritueel leraar Anandajay (1955). Zij biedt in de eerste plaats een plek aan mensen die zich persoonlijk en spiritueel wensen te ontwikkelen en als vervolg daarop kun je ook worden opgeleid tot Light of Being docent in een 12-tal verschillende werkvormen (lees hieronder meer)

Samen met enkele begeleiders geeft Anandajay bijeenkomsten, gesprekken, retraites en opleidingen aan mensen die hun eerste stappen zetten in een bewuster en sensitiever leven en aan mensen die via een intensieve begeleiding wensen om in deze sensitieve openheid te leren leven. Daarnaast zijn er dus de opleidingen voor hen die vanuit de Light of Being willen gaan werken.  

De organisatie die rondom hem is ontstaan draagt de naam the Light of Being, en verwijst naar het licht van het Zijn dat in ieder mens aanwezig is en zich openbaart op die momenten dat we onszelf volledig aannemen, de momenten dat we vrede sluiten met de realiteit, met onszelf zoals we op dat moment zijn.

Werkvormen                                                                                                                                    Ter ondersteuning van het proces van spirituele ontwaking, heeft Anandajay twaalf Light of Being werkvormen ontwikkeld op het gebied van o.a. yoga, dans, healing, massage, adembegeleiding, meditatie, mantrazingen, en levensbegeleiding.
Docenten die in deze werkvormen zijn opgeleid zijn werkzaam zowel in Nederland als in België.

Waar zijn we te vinden                                                                                                                         De school is gehuisvest in het spiritueel centrum het Lighthouse in Hergersberg, een dorp in de Belgische Eifel, een landschappelijk puur en karakteristiek gebied, waar gasten zich snel thuis en op hun gemak voelen. Hier geeft Anandajay zijn retraite- opleidingsweken en is tevens een Duits- en Franstalige Light of Being praktijk gevestigd, waar mensen terecht kunnen voor yoga, meditatie, massage, healing en alle andere Light of Being werkvormen. In de loop van de jaren zijn verschillende leerlingen van Anandajay naar Hergersberg verhuisd om in zijn buurt te zijn en al zijn seminars te kunnen volgen. Deze mensen zijn als gastvrouw (of heer), docent en/of medewerker aan de school verbonden. Zij werken ook samen in de Light of Being praktijk en ondersteunen op deze wijze het werk van Anandajay. In Nederland is Anandajay eens per maand te vinden in Nijmegen waar hij in weekenden de jaarcursus ‘Genegenheid door Inzicht’ geeft, voorafgegaan door zijn Shanti Yoga een verinnerlijkende meditatieve vorm van yoga ingebed in klank en stem.

Meer informatie over de School kun je lezen onder ‘over the Light of Being ‘ of op de website:www.lightofbeing.org