Guidance

Guidance heeft te maken met gidsen of gegidst worden. In een guidance traject begeleid ik je dagelijks (via email) om op een andere, vrijere en meer natuurlijke manier in het leven te komen staan.
Een guidance traject is als een pilgrimtocht, je bent onderweg met een verlangen jezelf te ontdekken, of je bent op zoek naar een vervullender bestaan. Als guide, die je voor is gegaan op dit pad, loop ik naast je; ik verlicht de weg waar je op loopt en geef soms ondertiteling en aanwijzingen. Het is een spiritueel proces wat je aangaat en geen psychologische route. Het is spiritueel omdat je wordt begeleid naar de ‘echtheid’, de essentie, van jezelf en van het leven, je opent je voorbij je doelen, je beelden, je patronen, je willen, je kunnen en je ‘werken aan’ tot in de diepte van je zijn. Met andere woorden je wordt gevraagd alle houvasten los te laten om contact te kunnen maken met de dragende (spirituele) grond van je bestaan. Daar val je als het ware in en daar vind je de open ruimte waarin je jezelf op een andere laag kunt ontmoeten. Je ontdekt beetje bij beetje je ware zelf, dat wat je werkelijk bent, onder de patronen, beelden en ideeën waar je tot nu toe in hebt geloofd. Tegelijkertijd kom je in een opener en liefdevoller contact met jezelf in de oppervlakte, met de mens die je in de loop van je leven bent geworden. Je wordt niet alleen opener en liefdevoller naar jezelf, dat is ook zo naar je omgeving. Alle weerstanden, vragen, angsten, twijfels, die onderweg verschijnen horen ook bij dit proces. Het is zelfs heel zinvol wanneer alle belemmeringen en verkrampingen in het licht komen, want wat in het licht komt kan worden ontmoet, doorvoeld en losgelaten en dat is heling.

Hoe werkt het

Een guidance traject ga je aan voor minimaal één jaar en maximaal drie jaar;  desgewenst kun je beginnen met een periode van 3 maanden om te proeven of deze vorm van begeleiding bij je aansluit. Na een intake gesprek waarin we o.a. je levensvraag bespreken alsook de valkuilen en weerstanden die je onderweg verwacht, kunnen we van start. Je schrijft me elke avond een korte reflecterende email als afronding van je dag, die ik de volgende ochtend beantwoord met een korte begeleidende mail terug. Verder telefoneren we eens per twee weken een half uur en als je dichtbij woont dan kan dat ook een life gesprek zijn.
Daarnaast krijg je elke 14 dagen een programma bestaande uit een inspirerende tekst, een mantra en een puja (een muzikaal gebed). Allen van de hand van Anandajay.
Ook deze ‘ingrediënten’ nodigen je uit om in de diepte van jezelf af te dalen. Zij gaan voorbij aan het cognitieve, aan je gewoontepatronen, en andere houvasten. Ze spreken diepere lagen en ‘zijnskwaliteiten’ in jou aan. Na elk telefoongesprek ontvang je een nieuw programma.
Mocht je meer willen weten over dit ongewone, spirituele en toch heel persoonlijk afgestemde begeleidingstraject, bel of mail me, dan kan ik gedetailleerder op je situatie ingaan.

Praktisch

Duur: Guidance traject duurt, minimaal 1 jaar maximaal 3 jaar
Proefperiode van 3 maanden
Bijdrage: 145 euro per maand
Eenmalig de aanschaf van de boeken Leven in Openheid van Anandajay en MP 3’s van zijn puja’s en mantra’s