Gesprekken levensbegeleiding

In begeleidingsgesprekken met mij zal het altijd gaan over het aannemen van de werkelijkheid in het hier en nu. Het is een begeleiding op basis van liefde (voor hoe het is) en vrede (met hoe het is). De kernvraag zal altijd zijn, ‘neem je jezelf aan zoals je bent’, ‘mag je voelen wat je voelt’, ‘mag het zijn zoals het is’. Je zult daardoor ontdekken hoeveel zelfafwijzing er in je plaats vindt en hoeveel pijn en negativiteit dat in jou veroorzaakt. Je zult ook ontdekken dat elke moment(je) waarop je jezelf of een situatie wèl aanneemt, er onmiddellijk een deur voor je opengaat naar meer ruimte, meer licht, meer helderheid, een ander zicht, een ander gevoel, een diepere wijsheid.
Dezelfde situatie waar je daarvoor nog zo’ n diepe weerstand tegen had, of grote angst bij voelde, blijkt een bron van leven te zijn. En niet alleen dat, doordat je de moed had je nee te laten vervallen en ja te zeggen tegen dit bepaald gevoel of situatie, is er in jou een ander klimaat ontstaan; zachtaardiger, vriendschappelijker, liefdevoller, (‘ja’ is immers zoveel opener en zachter dan ‘nee’ ), en misschien is dat wel de meest verheugende en vervullende vrucht van het gesprek. Naar dit zachtaardige klimaat dat ieder mens eigen is, kun je ook steeds weer ja zeggen, zodat het kan doorwerken in je leven, in je relaties en in de omgang met jezelf.

Hoe werkt het

In mijn begeleiding gebruik ik behalve gesprek ook meditaties, voeloefeningen, kleine stukjes healing of yoga, en soms ook mantramuziek of andere klanken. Ik stem me op je af en voel, ook samen met jou, wat nodig is of helpend kan zijn om open te gaan voor het vraagstuk of probleem waar je mee zit en daarin meer licht toe te laten.

Gesprekken met koppels

Op dezelfde wijze begeleid ik ook stellen, of vrienden, mensen, die op één of andere manier met elkaar zijn verbonden en hun relatie willen verdiepen, verversen, ontdoen van sporen uit het verleden, of samen hun patronen willen doorvoelen om daaruit bevrijd te raken, zodat er meer ‘echtheid’ in hun relatie kan ontstaan, meer uitwisseling en verbinding.

Praktisch

Individuele gesprekken op aanvraag in het Lighthouse in Hergersberg en in de Vuurvlieg in Nijmegen
Duur 1 uur
Bijdrage 65 euro
Duur 1,5 uur
Bijdrage 80 euro

Twee mensen
Duur 1,5 uur
Bijdrage 95 euro