Yoga

Met de Light of Being Yoga vind je te midden van alles wat je bezighoudt en waar je druk mee bent, weer de rust en stilte in jezelf die er altijd al waren en altijd zullen zijn, gewoon omdat ze bij je bestaan horen.
Door vloeiende bewegingen en eenvoudige, zorgvuldig opgebouwde lichaamshoudingen ontspant zich je lichaam, komt je geest tot rust en krijg je toegang tot de ingeboren stilte in jou. Het zijn echter niet alleen de bewegingen en de houdingen waar het om gaat, maar de aandacht en toewijding waarmee ze worden uitgevoerd.
Deze meditatieve Yoga begint bij het vriendschappelijk aangaan of opengaan voor het contact met je zelf; je lichaam, je gevoel, je geest. Het maakt daarbij niet uit hoe je jezelf aantreft, druk, gespannen, moe, verdrietig, opgewekt, gelukkig, open, geblokkeerd of hoe dan ook maar. Het is in deze verbindingen met de werkelijkheid van jezelf op dat moment, dat je kunt loslaten en ontspannen, en je levensenergie weer ruimte krijgt om te gaan stromen.

De Kern

Anders gezegd, het kenmerkende aan deze yoga is dat zij niet toewerkt naar een bepaald doel,  maar op basis van een vriendschappelijke relatie met jezelf zoals je op dat moment bent, je begeleidt om te ontspannen en open te gaan voor diepere lagen van jezelf waar je je thuis voelt, verbonden voelt, waardoor je levensenergie weer gaat stromen en jou weer vitaliseert.

Individuele Yoga

Een individuele yoga les kan om allerlei redenen zinvol zijn. De aandacht, voor bepaalde spanningen en blokkades in je lichaam, in de vorm van zachte bewegingen en eenvoudige houdingen, werkt ontspannend en helend op je lichaam, en kan ook helend doorwerken op de psyche, het denken en voelen. Daarnaast kan deze individuele yoga ook voor psychische en emotionele vraagstukken een ingang zijn om contact te maken met het probleem en de achterliggende oorzaken. In plaats van cognitief of analytisch met je vragen om te gaan, worden deze gevoelsmatig en heel concreet via het lichaam benaderd, zo wordt de mens meer als een geheel aangesproken en niet alleen zijn probleem. Het probleem krijgt juist een inbedding in het grotere geheel in plaats van dat het eruit gelicht wordt.

Praktisch

Groepen in België wekelijks op dinsdag middag bij Medikos in Bütgenbach (14.00 uur) en dinsdag avond in het Lighthouse in Hergersberg (19.30 uur)
Op aanvraag in Nijmegen
Duur: een uur en een kwartier
Bijdrage: per cursus van 11 lessen 110 euro

Individuele Yoga op aanvraag in het Lighthouse in België en in Nijmegen de Vuurvlieg.
Duur: anderhalf uur
Bijdrage: 75 euro