Peacebreathing

Met het begrip ‘peace breathing’, ‘vredes adem’ wordt geduid op de vredevolle kwaliteit waarin je terechtkomt wanneer je je adem volledig vrij laat gaan en alle ruimte geeft om in jou haar weg te vinden, blokkades te verzachten en spanningen op te lossen. Een vrije adem doet grenzen vervagen, waardoor je je heler voelt als mens, als individu, en wanneer de adem ook door je huid heen in je aura mag stromen, zul je je ook steeds meer met het leven om je heen verbonden gaan voelen. Je raakt met andere woorden ingebed in het leven, je komt in je natuurlijke staat.
De adem vecht zich geen weg door je lichaam, en jij duwt haar er niet doorheen, de adem is leven, levensenergie die ons vanaf de geboorte bij elke ademhaling steeds weer wordt gegeven en het is haar natuurlijke aard om door je heen te (willen) stromen, je te verzachten, met leven te vullen, te voeden en te helen, en je ook weer met elke uitademing te verlaten om ruimte te maken voor nieuwe adem, nieuw leven.

Hoe werkt het

Het zal duidelijk zijn dat het even duurt voordat deze vrede ook werkelijk in ons plaats vindt. We zitten immers vol van spanningen, angsten, weerstanden en andere beschermingsmechanismen die, bewust of onbewust, niet zomaar bereid zijn de adem door te laten. Maar de adem is geduldig en wijs, ze dringt zich nooit op, maar gaat wel onmiddellijk daar waar ze van ons ruimte krijgt. In een Peacebreathing sessie word je hierin begeleid en kun je de helende en vrede brengende kwaliteit van de adem aan den lijve ervaren en ook jezelf anders ontmoeten, even vrij van doelgerichtheid en identificaties met je denken en voelen. Peacebreathing doe je meestal zittend en soms ook liggend.

Praktisch

Peacebreathing in een groep in het Lighthouse, Hergersberg, in de Vuurvlieg, Nijmegen, of op locatie in België of in Nederland.
Duur: 1,5 uur
Bijdrage voor een cursus van 8 bijeenkomsten, afhankelijk van het aantal deelnemers, maar minimaal 120 euro
Individuele Peacebreathing
Duur 1,5 uur
Bijdrage 75 euro